Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Clubuitstap naar Grafham Water

8 mei - 11 mei

Grafham Water, gelegen ten noorden van Perry in Huntingdonshire, is een reservoir met een oppervlakte van 806,3 ha. Met een omtrek van ongeveer 16 km (10 mijl) en een maximale diepte van 21 m (69 voet), is het het achtste grootste reservoir qua volume en het derde grootste in Engeland qua oppervlakte met 8,06 km². Aan de westelijke oever strekt zich een natuurreservaat uit over een gebied van 114 ha, beheerd door de Wildlife Trust voor Bedfordshire, Cambridgeshire en Northamptonshire.

Het reservoir is ontstaan door de bouw van een dam in 1965 en voorziet in de waterbehoefte via een nabijgelegen zuiveringsinstallatie van Anglian Water, voordat het wordt gebruikt als drinkwater. Vanwege zijn ontstaansgeschiedenis heeft Grafham Water zich ontwikkeld tot een natuurlijke habitat voor wilde vogels en klein wild, met een bijbehorend natuurreservaat aan de westelijke oever. Dit reservaat omvat semi-natuurlijke oude bossen, recent aangeplante bossen, graslanden en waterrijke habitats zoals rietvelden, wilgen en open water. Het reservoir is vooral belangrijk voor grote aantallen overwinterende futen, kuifeenden en meerkoeten, evenals voor ruiende knobbelzwanen in de nazomer.

De toevoer naar het reservoir komt vanuit de rivier de Great Ouse, waarbij twee gemalen zijn aangesloten: één achter de dam en de andere bij Offord Cluny langs de Great Ouse. Deze gemalen bieden de mogelijkheid om water naar het reservoir te pompen in geval van overstromingsdreiging vanuit de Great Ouse.

Sinds januari 2011 is Grafham Water de enige locatie in Engeland waar de invasieve killer-garnaal (Dikerogammarus villosus) is waargenomen. Om de verspreiding van deze soort te voorkomen, zijn het gebruik van eigen droge en natte landingsnetten op Grafham Water verboden.

Het reservoir is geliefd vanwege diverse recreatieve activiteiten, waaronder zeilen, vliegvissen en fietsen.

Sinds de Brexit is een paspoort vereist voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk, dus ook voor de clubuitstappen naar Grafham Water.

Gegevens

Begin:
8 mei
Einde:
11 mei

Locatie

Grafham Water
Fishing Logde
West Perry, Huntingdon PE28 0BX Verenigd Koninkrijk
+ Google Maps

Ons Privacybeleid is hier van toepassing.

Scroll naar boven